Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (2024)

Table of Contents
De milyen az a BBQ-szusi? Kusijaki, avagy grillhúsok japán módra Gazdag poké bowlok, pazar koktélok Fat Mama Hely adatai Címkék Hasonló tartalmak Gasztró Szponzorált bor pezsgő fesztivál program szabadság tér A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnepet idén 3. alkalommal rendezik meg a Szabadság téren. Gasztró Szponzorált Szabadidő Szeptemberben ismét érkezik hazánk egyik legimpozánsabb borfesztiválja a budai Várba budapest borfesztivál bor fesztivál kóstoló budai vár A 33. Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé. Szabadidő Gasztró Fedezd fel Budapest környékét! – Kalandozás Szentendrén szentendre dunakanyar hétvége szentendrén tobakosok keresztje teyföl bistro11 panificio il basilico pilis szentendrei-sziget bicikli hév duna duna-part kacsakő dalmát szamár bistro kirándulás kutyabarát faház kabin séta romantikus kisváros pest-közeli hely panoráma faház szentendrei látnivalók szentendrei éttermek Szentendrén jártunk, és mutatjuk, szerintünk hol érdemes megszállni, mit kell megnézni, és hol lehet a legjobbakat enni. Gasztró Hírek Újranyitott a McDonald’s a Nyugatinál – Mutatjuk, milyen lett mcdonalds újranyitás nyugati pályaudvar gyorsétterem felújítás mcdonalds meki hamburger nyugati nyugati tér Teljesen megújult belső térrel vár délutántól mindenkit a Nyugati téri Meki. Neked ajánlott Szeptemberben ismét érkezik hazánk egyik legimpozánsabb borfesztiválja a budai Várba Fedezd fel Budapest környékét! – Kalandozás Szentendrén Újranyitott a McDonald’s a Nyugatinál – Mutatjuk, milyen lett Neked ajánlott
Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (1)

Gasztró Szponzorált

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (2)

Támogatott szerkesztőségi tartalom

2024.07.15. 12:01

A Kazinczy utcában található Fat Mama már 2015 óta kedvelt belvárosi hely, idén nyáron pedig beizzítják a grillt is, és pár falat erejéig egészen Ázsiáig repítenek minket különleges BBQ-szusival, grillhúsokkal és halakkal, poké bowlokkal és kiváló koktélokkal. Itt aztán van minden a hétvégi élő zenétől kezdve a táncosokon át, és naplemente után még a fényfestés is táncra perdül a falon. Tehát ha kipróbálnád, hogy milyen is a BBQ-szusi egy kellemes belvárosi teraszon fergeteges hangulatban, idén nyáron mindenképp irány a Fat Mama!

A bulinegyed gasztroutcájánakFat Mamája már 2015 óta turbófokozaton készíti nekünk a finomabbnál finomabb ételeket. Már a nyitáskor imádtuk, mert a szmókerekben füstölt BBQ-s fogásaik,kísérletező kedvük és kiadós adagjaiknak hála már akkor kiváló hely volt, majd hamarosan a reggeli- és brunchláz is elkapta a Fat Mamát, így már remek klasszikusrántottákért,ham & eggsekért ésCroque Monsieur szendvicsekért is kezdhettünk idelátogatni. Most pedig a konyha vezetősége újult meg,az új séfek legfőbb célkitűzése pedig a folyamatos minőségi megújulás és fejlődés,így immáron teljesen új ételeket is kóstolhatunk a Fat Mamában.

idén nyáron a tágas teraszra terelődik a fókusz, ahol BBQ-szusik, japán módra készült grillhúsok és halak és színes és friss poké bowlok várnak ránk.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (3)
Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (4)

De milyen az a BBQ-szusi?

Egy szóban kifejezve csodálatos, hosszabban kifejtve pedig nem nyers, hanem BBQ-húsokat tartalmaz rizs, zöldségek és a szusi más ismerős és kedvelt összetevői által körülölelve. A Fat Mamában rögtön háromfélét próbálhatunk.

Hatalmas kedvencünk a whiskys hoisin és édes szójaszószos pulled pork szusi belül avokádóval, rizzsel, uborkával, kívül szezámmaggal, a tetején pedig egy szelet jalapeñóval.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (5)

Emellett választhatjuk az ízletesmarhaszegyes szusit,aminek a színét a California maki inspirálta, ám itt nem a tobiko kaviár, hanem a csípős majonéz adja a sárgás tónust, amit snidling, saláta és avokádó egészít ki, vagy az édeskés tare szósszal bekevert oldalasszusit,amiben daikon, vagyis japán retek, snidling és saláta is megbújik.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (6)
Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (7)

Mindhárom kiváló, így ha esetleg egyszerre kóstolnánk meg őket, választhatjuk aFat Mama-válogatást,amihez mindegyik szusiból hármat kapunk, így bátran osztozkodhatunk rajtuk, és cserélgethetjük őket egymás között.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (8)

Kusijaki, avagy grillhúsok japán módra

A kusijaki egy japán grillezési technika,ami egyszerűen vékony nyárson sülő húsokat takar. Talán a legismertebb a jakitori,az igazából a szárnyas húsok grillen sütését jelenti, de ha ugyanazzal a szósszal készül, bizonyos helyeken gyakran a sertéshús sütését is így nevezik.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (9)

Japán utcáin bóklászva gyakran belebotlunk az apró nyárson faszén felett sütött finomságokba, ám a Fat Mamának hála nem is kell ilyen messzire utaznunk, hogy grillen készült csirkemellet,csirkeszárnyat,alsó és felső combot,garnélát,polipot, lazacot vagy császárhúst ehessünk.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (10)
Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (11)

Ezek mellé köretnek választhatunk szusirizst, grillezett cukkinit, padlizsánt, gombát vagy akár uborkasalátát. Ha már említettük az uborkasalátát, ahideg avokádósalsásvagypirított garnélás,kiválóan frissítőuborkalevesis figyelemre méltó és remek előétel.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (12)
Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (13)

Gazdag poké bowlok, pazar koktélok

Jól megpakolt, egészséges és csodálatosan színes poké bowlokat is találunk az étlapon, különböző feltétekkel a lazacostól a császárhúsosig.Mi egy világbajnokrákos és egy tonhalas változatot kóstoltunk, ezekben szusirizs, wasabi, szójaszósz, mangó, edamame bab, uborka, daikon, saláta és gyömbér bújt meg.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (14)

Külön kiemelendő a kiváló koktélszekció is, ahol csupa szuperhősös koktélt rendelhetünk, például a Midori likőrrel, vodkával, zöld almával, lime-mal és mentával készülő Not the Hogant,vagy a Black Widow-t,amiben Italicus likőr, vanília- és maracujaszirup, lime és prosecco keveredik.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (15)
Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (16)

A legklasszabb viszont a You’re the One we need névre keresztelt koktél, aminek a hősei saját magunk leszünk, ugyanis még a bekeverése előtt készítenek rólunk egy kicsi Instax-képet, amit perceken belül viszontláthatunk az Unicumos-rumos-epres-lime-os koktélunkra tűzve. Ez nemcsak remek ötlet, de a koktél ettől különlegesen mutatós lesz, és persze fantasztikusan finom is.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (17)

Az ételekért a Fat Mamában Ámon Attilaexecutive chef és Szűcs Gézahead chef felel, az üzletet Horváth Vanessa,a céget pedig Márton Ádám vezeti szívvel-lélekkel, amit érezni a csapaton.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (18)

Ahogy már megszokhattuk, a Fat Mamában a hangulat mindig fergeteges,pénteken és szombatonként általában élő zene szól, táncosok érkeznek, és még a falon is táncra perdül a fényfestés,így idén nyáron semmiképp sem érdemes kihagyni itt egy igazán kellemes teraszozós-ázsiaizós estét.

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (19)

Gasztró Éjszakai élet

Fat Mama

reggeli

pest

kutyabarát

ebédmenü

étterem

terasz

koktélbár

bár

koktél

bbq

smoker

fat mama

Hely adatai

1074 Budapest, Kazinczy utca 24. Facebook-oldal

A bulinegyed gasztróutcájában található Fat Mama nemcsak a külföldiek, hanem a magyar közönség kedvence is.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Címkék

fat mama

ázsiai konyha

sushi

bbq sushi

jakitori

belváros

terasz

étterem

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

bor

pezsgő

fesztivál

program

szabadság tér

A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnepet idén 3. alkalommal rendezik meg a Szabadság téren.

Gasztró Szponzorált Szabadidő

Szeptemberben ismét érkezik hazánk egyik legimpozánsabb borfesztiválja a budai Várba

budapest borfesztivál

bor

fesztivál

kóstoló

budai vár

A 33. Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.

Szabadidő Gasztró

Fedezd fel Budapest környékét! – Kalandozás Szentendrén

szentendre

dunakanyar

hétvége szentendrén

tobakosok keresztje

teyföl

bistro11

panificio il basilico

pilis

szentendrei-sziget

bicikli

hév

duna

duna-part

kacsakő

dalmát szamár bistro

kirándulás

kutyabarát

faház

kabin

séta

romantikus kisváros

pest-közeli hely

panoráma faház

szentendrei látnivalók

szentendrei éttermek

Szentendrén jártunk, és mutatjuk, szerintünk hol érdemes megszállni, mit kell megnézni, és hol lehet a legjobbakat enni.

Gasztró Hírek

Újranyitott a McDonald’s a Nyugatinál – Mutatjuk, milyen lett

mcdonalds újranyitás

nyugati pályaudvar

gyorsétterem

felújítás

mcdonalds

meki

hamburger

nyugati

nyugati tér

Teljesen megújult belső térrel vár délutántól mindenkit a Nyugati téri Meki.

Neked ajánlott

Egy falatnyi Ázsiával, BBQ-szusival és fergeteges hangulattal vár a Fat Mama egész nyáron (x) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5879

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.